Scholarships / Burse

Asociația Ars Ventus oferă în fiecare an prin programul Bucharest Winds Education o bursă pentru a acoperi costurile de participare la un concurs de muzică de cameră unui ansamblu de suflători din București format din tineri artiști.

Each year, the Ars Ventus Association will provide a scholarship through the Bucharest Winds Education program to ensure the costs of participating to a chamber music competition for a wind ensemble from Bucharest consisting of young players.


2019

Asociația Ars Ventus oferă 1000 RON sub formă de bursă prin programul Bucharest Winds Education pentru a asigura costurile de participare la un concurs de muzică de cameră unui ansamblu de suflători din București format din tineri artiști.

➡ ÎNSCRIERI:

Artiștii vor trimite:

📌 O scrisoare de intenție (e-mail) care să conțină numele ansamblului, formula instrumentală și concursul la care artiștii doresc să participe
📌 Copii ale actelor de identitate pentru fiecare artist
📌 Dovada înscrierii la concurs (ulterior înscrierilor)

Fișierele menționate se trimit pe adresa de e-mail • bucharest.imc@gmail.com

➡ JURIZARE:

📌 Prioritate la acordarea bursei va avea ansamblul care trimite prima scrisoare de intenție (e-mail)

➡ REZULTATE:

📌 Rezultatele vor fi comunicate pe website ulterior primirii primei scrisori de intenție • https://arsventus.ro/index.php/bucharest-winds-education/ 

➡ ALOCAREA BURSEI:

📌 Bursa în cuantum de 1000 RON va fi virată în perioada desfășurării concursului

➡ CERINȚE:

📌 Limita de vârstă a fiecărui artist nu trebuie să depășească 26 ani
📌 Ansamblul trebuie sa fie format exclusiv din instrumente de suflat
📌 Sunt acceptate orice combinații instrumentale formate din instrumente de suflat
📌 Sunt acceptate orice structuri numerice (duo, trio, cvartet, cvintet, sextet, ș.a.m.d.)

➡ MENȚIUNI:

📌 Ansamblul are obligația de a susține un recital în cadrul Stagiunii muzicale “Iosif Sava” organizată la Palatul Șuțu de către Fundația A.C.C.U.M.M. în cursul lunii ianuarie 2020, cu repertoriul concursului la care s-a prezentat.
📌 La acordarea bursei este exclus concursul de muzică de cameră pentru suflători organizat de către Asociația Ars Ventus – https://arsventus.ro/index.php/bucharest-international-music-competition/


2018

Trio Ars Spiritum (Alexandra Stanciu – fagot, Sebastian Antoneac – clarinet, Sabin Iordache – oboi) a obținut cu programul: Jacques Ibert – 5 Pièces en trio și Dinu Lipatti – Trei sonate de Scarlatti pentru trio de ancii, premiul I la categoria muzică de cameră la Concursul Național de Interpretare “Dan Cumpătă”, ediția a VI-a, 2018, organizat de către Fundația Culturală “Remember Enescu”